Mica Academie pentru Dezvoltare Locală. Partea a III-a

644

În perioada 02 – 04 decembrie a avut loc al treilea modul al Micii Academii pentru Dezvoltare Locală. Vă reamintim că Mica Academie pentru Dezvoltare Locală reprezintă o inițiativă educațională care oferă oportunitatea dobândirii de noi cunoștințe și abilități despre dezvoltarea comunităților locale, identificarea nevoilor și resurselor, crearea unor grupe de cooperare – parteneriate și alianțe locale, în vederea planificării reformelor sociale și implementării inițiativelor în domeniul dezvoltării locale.

La primele două module au participat reprezentanți din opt localități: Calfa, Costești, Romănești, Măgurele, Sireți, Șoldănești, Zubrești și Varnița care au învățat cum să identifice probleme, resursele localității acestora, au inițiat o idee de proiect precum și toate elementele acestora, apoi au însușit lucrul cu proiectele propriu-zise și respectiv urmează implementarea lor.

În timpul celui de-al treilea modul participanții au învățat cum să-și promoveze proiectele, cum să lucreze în parteneriat, cum să implice comunitatea și multe alte elemente pe care urmează să le pună în practică.

Poze: Dabija Ana
Poze: Dabija Ana

În cadrul acestui proiect vom finanța mici cheltuieli din cadrul proiectelor care deja au început să fie implementate. În februarie urmează să aibă lpc cel de al patrulea modul al Academiei unde reprezentanții celor opt localități vor prezenta rezultatele și modul în care au fost implementate proiectele.

Mica Academie este realizată în cooperare cu Centru de sprijin al activității locale – TSMA, conducătorul procesului de formare: Zbigniew Mierunsky. Cursurile sunt predate de către formatori din Polonia cu utilizarea de metode active de implicare a participanților în procesul de dobândire a cunoștințelor.