Mica Academie pentru Dezvoltare Locală

1540

Vă invităm la Mica academie pentru dezvoltare locală ( a doua ediție)
Vă aducem la cunoștință că organizăm o nouă ediție a Micii Academii pentru Dezvoltare Locală.

Ce reprezintă Mica Academie?

Academia reprezintă o inițiativă educațională care oferă oportunitatea dobândirii de noi cunoștințe dar și posibilități pentru implementarea proiectelor și ideilor locale.

Ce puteți învăța la Mica Academie?

 • Să elaborați o hartă a resurselor, nevoilor locale și să veniți cu o idee de proiect.
  • Veți putea lua cunoștință cu modelul de dezvoltare comunitară ABCD (dezvoltarea comunității locale pe baza analizării și cuantificării propriilor „active»)?
  • Veți fi familiarizați cu modele de parteneriate și instrumentele necesare pentru crearea și funcționarea parteneriatelor.
  • Veți învăța despre managementul proiectelor, posibilități de finanțare, PR și diseminarea informației a unui proiect.
  • Veți învăța despre importanța și metodele de monitorizare și evaluare în procesul de dezvoltare comunitară (metode, instrumente, părțile interesate).
  • Veți putea dispune de o sumă de aproximativ 10 000 lei pentru procurarea materialelor sau echipamente sau alte obiecte necesare pentru implementarea proiectelor dumneavoastră.

Puteți lua cunoștință cu aceste subiecte dar și cu multe alte tematici în cadrul Micii Academii formată din patru traininguri. Cursurile vor fi ținute de către expertul din Polonia, Zbigniew Mierunski.

Eligibilitate

Sunt invitați să aplice grupuri formate din 2-3 persoane, reprezentanți ai APL-urilor, ONG-urilor, antreprenori etc. din aceeași localitate! Prioritate vor avea grupele care sunt foramte din reprezentanți a mai multor sectoare. Dacă doriți să participați la acest training vă rugăm să completați chestionarul atașat (redenumind documentul cu numele localității pe care o reprezentați) și să îl transmiteți pe adresa ana.dabija@centruinfo.org  Prima etapă a academiei va avea loc în perioada 02 – 04 martie 2016.
Termenul limită de depunere a chestionarelor: 21 februarie 2016

Toate cheltuielile vor fi acoperite. Participarea la workshop este gratuită. Trainingurile se vor desfășura în limba română (traducere din limba poloneză).

Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne scrieți pe adresa de email: ana.dabija@centruinfo.org
Baftă! 🙂