Bilicenii Vechi – deschiderea unui centru pentru tineri.

1262

În martie, anul curent, am dat startul celei de-a doua ediții a Micii Academii pentru Dezvoltare Locală. În prima ediție după cum am menționat anterior beneficiarii și partenerii noștri au realizat opt proiecte (mai multe detalii vedeți aici http://www.centruinfo.org/2016/03/09/3925/)

Unii din beneficiarii noștri și participanții în cadrul Micii Academii (ediția II), din Bilicenii Vechi (Maia Bălan din cadrul bibliotecii publice și Petru Cebanu din cadrul Casei de Cultură) au decis să pună în practică ideea lor de proiect – crearea unui centru pentru tinerii din comună.

Ne-a mirat perseverența și ambiția partenerilor noștri Maia și Petru care au reușit în scurt timp să convingă consilierii din cadrul primăriei să susțină proiectul acestora și să le ofere un mic spațiu pentru renovare și apoi utilizare. Mai mult decât atât, au reușit să formeze o echipă formată din mai mulți tineri dornici de a contribui la schimbarea din localitate.

Cu o echipă bună au reușit într-un scurt timp să reamenajeze spațiul oferit și să-l transforme într-un adevărat centru de tineret. Cum au reușit și prin ce greutăți au trecut eroii noștri, cum au reușit să reamenajeze spațiul și multealte detalii interesante puteți citi accesând linkul: https://bvbiblioteca.wordpress.com/centrul-tinerilor/

Așteptăm cu nerăbdare primul eveniment din cadrul Centrului Tinerilor și desigur că sperăm că nu va exista niciun impediment pentru dezvoltarea de mai departe a acestuia și a proiectului partenerilor noștri.