Bilicenii – Vechi. ”Tinereţe. Sport. Perseverenţă”

526

În cadrul Micii Academii pentru Dezvoltare Locală a început implementarea unor proiecte. Unor mici proiecte care schimbă puțin câte puțin viața localnicilor.

Un exemplu elocvent este proiectul de la Bilicenii Vechi(un sat din raionul Sîngerei cu aproximativ 3000 de locuitori). Cu bani puțini dar cu multă perseverență și ambiție, Biblioteca localității în colaborare cu câțiva voluntari au decis să creeze un Centrul pentru Tineri. ”În satul Bilicenii Vechi, pînă în anul 2016, nu exista un spaţiu destinat activităţilor de dezvoltare şi recreere a tinerilor. După primul curs din cadrul Micii Academii de Dezvoltare Locală, împreună cu grupul de tineri, am hotărât să deschidem un Centru al Tinerilor, unde se vor organiza instruiri, se vor practica jocuri intelectuale, activităţi de fitness, serate de muzică, etc…” –menționează Maia Bălan, coordonator al proiectului.

Cu puțin noroc în martie 2016 au obținut din partea primăriei un spațiu necesar pentru Centrul Tinerilor. Anterior am descris cum au decurs lucrările pentru a-l renova și a-l transforma într-o adevărată sală de sport și nu numai.

În cadrul proiectului am acordat suma necesară pentru procurarea echipamentului sportiv. La scurt timp un spațiu neîngrijit, nefolosit s-a transformat într-o adevarătă sală de sport, de fitness, sală pentru jocuri și recreere dar și o sală potrivită pentru organizarea diferitor evenimente. În cadrul proiectului vor mai fi organizate și alte evenimente la care vom participa și noi cu siguranță și despre care vom scrie cu drag.