”Intră în joc”. Proiectul în Boșcana

474

În perioada iulie – octombrie sunt în plină desfășurare micile proiecte din cadrul Micii Academii pentru Dezvoltare Locală.

Mica Academie este un program de traininguri dar și de finanțare. În cadrul acestuia participanții învață cum să identifice resursele unei localități și să implementeze proiecte utilizând aceste resurse. Pentru implementare acordăm un suport financiar de aproximativ zece mii lei.

În ediția Mica Academie 2016 sunt reprezentanții APL-urilor și ONG-urilor din localitățile: Bilicenii vechi, Boșcana, Cobîlea, Costuleni, Coșnița, Dubăsarii Vechi, Izbiște, Lozova și Oxentea. Toți reprezentanții acestor localități vor implementa proiectele până în luna noiembrie.

În articolele trecute am scris despre proiectul minunat din Bilicenii Vechi. Un alt proiect este cel din localitatea Boșcana din raionul Criuleni. Acesta este implementat de ”Asociaţia Obştească “Generația Alfa” în colaborare cu primăria localității.

„Intră-n joc, cîștigă-ți sănătatea” este un proiect destinat tinerilor din localitate iar obiectivul principal al acestuia este amenajarea unui teren de volei cu ajutorul voluntarilor.

După ce am procurat materialele necesare partenerii noștri din cadrul organizației Generația Alfa împreună cu câțiva tineri din Boșcana au pregătit spațiul destinat terenului de volei  și bandminton iar apoi s-au ocupat de amenajarea acestuia. Următoareele activități din cadrul proiectului vor fi amplasarea unor bănci și organizarea câtorva seminare și competiții.

Iată cum a avut loc pregătirea terenurului și amenajarea acestuia.

Proiectele se implementează pe durata a trei luni și sunt parte a programului de training Mica Academie pentru Dezvoltare Locală.