”Aici ca la bunici”. Oxentea

489

Un alt proiect din cadrul Micii Academii pentru Dezvoltare Locală (2016), ”Aici ca la bunici” este implementat la Oxentea (Dubăsari). Un mic proiect cultural menit să dezvolte agroturismul în regiune.

Proiectul are cinci activități majore, care vor duce la realizarea scopului principal. Organizația care îl implementează, A.O. Clubul Femeilor ”Inspiratie” își propune să identifice  10 familii din localitate, care vor dori să găzduească turiști. Ei vor fi informați cum să facă acest lucru mai bine, cum să promoveze ideea prin intermediul IT, cum să coopereze înde ei pentru a obține un rezultat mai bun ce o să-i satisfacă pe turiști.

Prima activitate a constat în recrutarea celor zece beneficiari și participarea la trainingului ”Dezvoltarea turismului local – oportunitate de creștere economică” precum și lansarea proiectului. A doua activitate a proiectului constă în organizarea atelierelor de instruire pentru cei selectați.

Atelierele de instruire se vor desfășura în două etape: etapa teoretică unde s-a vorbit despre importanța turismului local, definiția agroturismului – ca afacere de familie, calitatea atractivităţii acestuia, dotarea gospodăriilor cu cele necesare pentru iniţierea unei afaceri turistice etc. Despre ce trebuie să întreprindă ca turiştilor să le fie comod şi plăcut să se cazeze într-o gospodărie din mediul rural avînd ca scop notoriu, calitatea serviciilor prestate.

A doua etapă a atelierelor de instruire, etapa practică, constă în promovarea locurilor selectate, editarea și montarea unor spoturi video de promovare și multe alte aspecte ce țin de IT.

De asemenea vor fi organizate și alte activități culturale.

Proiectul este implementat de organizația  AO Clubul Femeilor INSPIRAȚIE.

Puteți urmări și aici implementarea acestui proiect.