Acces Egal (I). Lozova

377

Primăria comunei Lozova în colaborare cu Asociația Obștească a Părinților din Liceul ”Mitropolit Nestor Vornicescu” implementează proiectul ”Acces Egal”.

”Problema pe care proiectul dat o abordează este discriminarea liceenilor și a 50 de copii din clădirea auxiliară a grădiniței “Speranța” și părinților lor. care, pentru accesul în încăpere parcurg o distanță de 200 m grav accidentată și fără iluminare stradală (drumul este dificil de parcurs pe glod, pe ninsoare sau noaptea). Inițiativa de a rezolva această problemă a venit din partea a unui grup de 17 părinți, care zilnic, parcurg acea porțiune de drup de la grădiniță la școală.”

Obiectivul general este accesul egal pentru toti elevii școlii și 50 copiilor plasați în anexa grădiniței “Speranța” din comuna Lozova:

  • Promovarea democrației la nivel local prin implicarea a minim 100 de elevi si 200 de copii de grădinița în activități creative ce țin de tema democrației în perioada septembrie – octombrie a fiecărui an școlar.
  • Revitalizarea spațiului public de acces la grădiniță și scoală prin repararea unei porțiuni de drum, instalarea iluminării stradale și amenajarea spațiilor verzi adiacente din comuna Lozova.
  • Amenajarea spatiilor verzi adiacente + plantarea copacilor
  • Sesiuni informative despre democrație pentru elevii claselor primare și copii din gradiniță.

La momentul actual repararea porțiunii de drum este în plină desfășurare apoi urmează amenajarea spațiilor verzi adiacente.

Proiectul este cofinanțat în cadrul Fondului de Granturi Mici 2016.