Implicare pentru Dezvoltare. Costuleni

370

A fost lansat un alt proiect în cadrul Micii Academii (2016) este implementat la Costuleni (Ungheni).

”Implicare pentru Dezvoltare” este implementat de Biblioteca Publică Costuleni și încurajează implicarea tinerilor în viaţa comunităţii, creşterea activismului comunitar în rândul acestora și creșterea încrederii în capacitatea de a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă.

Astfel, proiectul prevede amenajarea unui mini-centru comunitar, pe lîngă biblioteca publică, spațiu în care se vor desfășura activități non-formale, avînd aici un cadru în care pot organiza și desfășura întâlniri comunitare, ateliere de lucru și alte tipuri de activități specifice dezvoltării comunitare.

Vor fi selectate 15 de persoane resursă care vor fi instruite să identifice și să prioritizeze nevoile sociale ale comunitatii, să organizeze și să implementeze activități comunitare în localitate. Aceștia vor fi învăţaţi să înţeleagă, să acţioneze şi să-şi rezolve problemele urmînd o succesiune de paşi, timp în care vor dobîndesc cunoştinţele, abilităţile, valorile şi convingerile necesare pentru a deveni actori ai propriei schimbări.

Acest proiect ste implementat în cooperare cu ONG Viitorul, Administrația Publică Locală și Casa de Cultură.