Acces egal (II). Lozova

244

În cadrul proiectului ”Acces egal” implementat de Primăria Lozova în colaborare cu Asociația Obștească a Părinților din Liceul ”Mitropolit Nestor Vornicescu”, au avut loc câteva activități pentru promovarea democrației la nivel local prin implicarea a minim 100 de elevi si 200 de copii de grădinița.

Democrația începe de la grădinița!Copiii din grupele pregătitoare ale grădiniței „Speranța” din Lozova, au făcut cunoștință cu principiile democrației. Aceștia au votat jocul favorit, au desenat și povestit despre drepturile copilului și au primit premii pentru implicare activă!

De asemenea în luna septembrie elevii din clasele primare ale LT „Mitropolit Nestor Vornicescu” din Lozova au descoperit mai multe despre democrație în cadrul alegerilor pentru funcțiile din clasa. Aceștia au lucrat în grup, și-au prezentat „platformele electorale”, au votat anonim și au discutat despre ce reprezintă democrația prin desene.

Amintim că anterior în cadrul proiectului au început lucrările de revitalizare a spațiului public de acces la grădiniță și scoală prin repararea unei porțiuni de drum, instalarea iluminării stradale și amenajarea spațiilor verzi adiacente din comuna Lozova.

Proiectul este cofinanțat în cadrul Fondul Granturilor Mici 2016.

30