Amenajarea parcului din preajma Cetății Medievale Soroca (II)

258

În perioada 18-19 octombrie 2016 a avut loc un program de formare cu genericul ”Managementul structurilor de primire turistică”.

Activitatea a fost concepută sub formă de training, avînd următoarele obiective:

  • Să identifice tipurile de comunicare eficientă: asertivă, suportivă, empatică;
  • Să conștientizeze importanța tipurilor de comunicare eficientă;Să dezvolte competențe de comunicare eficientă;
  • Să aplice în practică forme moderne de comunicare;
  • Să evalueze abilitățile de comunicare.

La training au participat 15 persoane din mediul de afaceri din raionul Soroca.

Au fost abordate patru linii mari de subiect: Formele eficiente de comunicare: asertivă, suportivă și empatică; Comunicarea în situații dificile; Abordarea conflictelor în lumea modernă; Strategii de eficientizare a comunicării.

Prin intermediul metodelor interactive: Brainstorming, Știu, vreau să știu, învăț, Studiu de caz, Jocul de rol, Tîrgul de idei, Zidul maximelor, Cinquain, Metoda 1+2+3, dar și a formelor variate de lucru: în echipă, în perechi, individuală, frontală participanții și-au format abilități de comunicare eficientă: ascultare activă; de oferire și primire a feed-backului, de autoconștietizare, de îndrumare și control, dar și diverse tehnici de soluționare a conflictelor.

Participanții s-au implicat în activitate, fiind interesați de subiectele abordate, care urmează să fie implementate zi de zi și care va contribui la îmbunătățirea serviciilor și respectiv la atragerea turiștilor.

Acest training este una din activitățile proiectului ”Amenajarea parcului din preajma Cetăţii Medievale Soroca (I)”,  implementat de Consiliul Raional Soroca în cooperare cu Asociația de romi ”Bare Romi”; Direcția Gospodăriei Locativ-Comunale Soroca; Inspecția Ecologică Soroca; Inspectoratul de Poliție Soroca.