Centrul de Instruire în Afaceri pentru Tineri (CIAT) (II)

158

La data de 08 noiembrie 2016 a fost desfășurată Conferința de încheiere a proiectului „Centrul de Instruire în Afaceri pentru Tineri”. Acesta a fost lansat la 12 septembrie 2016. După ce a fost lansat Centrul au fost organizate două ateliere de de instruire la care au participat 47 de tineri. În urma celor două ateliere de instruire a fost organizat un concurs pentru planurile de afaceri ale tinerilor iar la final a fost organizat evenimentul de încheiere.

În cadrul conferinței de încheiere a proiectului CIAT, 8 din tinerii participanți au fost premiați cu câte 25 000 lei pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor. Au fost finanțate următoarele planuri de afaceri: SRL AlexPlus, procurarea foliei pentru ambalarea semintelor; SRL DG Expert Tehnolog, procurarea unui plotter Design Jet T 520 pentru imprimarea banerilor si sticherilor; GT Birzu Ion –procurarea unui tocator de crengi; II Vitte Serghei– pentru procurarea unui aparat pentru masurari cadastrale South S82-T; SRL Essence, pentru procurarea serviciilor de consultanță (certificate sanitare si autorizațiile) pentru producerea sapunului natural; SRL Nis-Clătitărie, pentru procurarea utilajului și mobilerului pentru clătitărie; SRL Drumea Daniela – procurarea echipamentului mobilerului și bulgărilor de sare pentru camera de sare și SRL Cotipatiser– pentru procurarea unui dulap frigorific AISI 304.

Proiectul  s-a referit la tinerii între 18 – 30 de ani și a urmărit schimbarea nivelului de pregătire antreprenorială, a modului de percepție a realității economice și a oportunităților de a dezvolta o afacere în rândul tinerilor.

Proiectul ”Centrul de Instruire în Afaceri pentru Tineri (CIAT) (SPF/12/2016), a fost implementat de Consiliul Raional Nisporeni în cooperare cu I.P. Incubatorul de Afaceri din Nisporeni, cofinanțat în cadrul Fondul Granturilor Mici 2016.