Acasă Noutăți Centrul de Instruire în Afaceri pentru Tineri (CIAT) (II)

Centrul de Instruire în Afaceri pentru Tineri (CIAT) (II)

230
DISTRIBUIȚI

La data de 08 noiembrie 2016 a fost desfășurată Conferința de încheiere a proiectului „Centrul de Instruire în Afaceri pentru Tineri”. Acesta a fost lansat la 12 septembrie 2016. După ce a fost lansat Centrul au fost organizate două ateliere de de instruire la care au participat 47 de tineri. În urma celor două ateliere de instruire a fost organizat un concurs pentru planurile de afaceri ale tinerilor iar la final a fost organizat evenimentul de încheiere.

În cadrul conferinței de încheiere a proiectului CIAT, 8 din tinerii participanți au fost premiați cu câte 25 000 lei pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor. Au fost finanțate următoarele planuri de afaceri: SRL AlexPlus, procurarea foliei pentru ambalarea semintelor; SRL DG Expert Tehnolog, procurarea unui plotter Design Jet T 520 pentru imprimarea banerilor si sticherilor; GT Birzu Ion –procurarea unui tocator de crengi; II Vitte Serghei– pentru procurarea unui aparat pentru masurari cadastrale South S82-T; SRL Essence, pentru procurarea serviciilor de consultanță (certificate sanitare si autorizațiile) pentru producerea sapunului natural; SRL Nis-Clătitărie, pentru procurarea utilajului și mobilerului pentru clătitărie; SRL Drumea Daniela – procurarea echipamentului mobilerului și bulgărilor de sare pentru camera de sare și SRL Cotipatiser– pentru procurarea unui dulap frigorific AISI 304.

Proiectul  s-a referit la tinerii între 18 – 30 de ani și a urmărit schimbarea nivelului de pregătire antreprenorială, a modului de percepție a realității economice și a oportunităților de a dezvolta o afacere în rândul tinerilor.

Proiectul ”Centrul de Instruire în Afaceri pentru Tineri (CIAT) (SPF/12/2016), a fost implementat de Consiliul Raional Nisporeni în cooperare cu I.P. Incubatorul de Afaceri din Nisporeni, cofinanțat în cadrul Fondul Granturilor Mici 2016. 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUth Open Call
Articolul următorVizita de studiu în România și Bulgaria