Let’s change Moldova!

372

De curând, împreună cu 20 de tineri am învățat despre cum e atunci când încerci ”să schimbi lumea”. În perioada 26 iunie – 1 iulie 2017 am participat la un seminar cu genericul ”Change Moldova”. Seminarul și atelierul a avut două componente: Training fo Trainers de două zile și ”Școala de vară” pentru tineri. 

În toate aceste zile participanții au învățat cum să-și pună în aplicare ideile lor și să schimbe ceva în comunitatea acestora. Cum să aibă curaj și să-și urmeze visele prin exemplul oferit de Anna Książek, care timp de 2 ani călătorește în jurul lumii și încearcă să inspire oamenii să facă o schimbare pentru comunitate. Anna încearcă să demonstreze participanților că pentru ”a fi erou e nevoie de curaj, voie și creatitivate”.

„Acestă școală de vară este o oportunitate de a căpăta curaj și ambiţie, de a învață să cred în visele mele și de a-mi utiliza abilităţile pentru a schimba spre bine o părticică din lume”, a menționat Diana Timofei, participantă.

Tinerii au avut parte de jocuri interactive individuale sau în grup, au învățat tehnici noi și cel mai important au încercat să pună în aplicare câteva idei. 

Ulterior vom avea posibilitatea de a ajuta tinerii să implementeze mici proiecte, dat fiind faptul că vom lansa și un concurs de granturi la care ei vor putea participa. 

Pentru a citi mai mutle detalii despre acest seminar urmăriți pagina de Facebook a proiectului și blogul acestuia.

Alte articole: https://zugo.md/article/foto—20-de-tineri-si-au-propus-sa-schimbe-moldova-prin-exemplul-propriu-si-au-devenit-changemakers-in-localitatile-lor_19602.htm

14