Forumul Raional al Tinerilor ”Provocări și Soluții” – Varnița, 25.7.2017

  233

  La 25 iulie 2017, în s. Varnița, r. Anenii Noi s-a desfășurat Forumul Raional al Tinerilor ”Provocări și Soluții” unde au participat 60 tineri de pe ambele maluri ale Nistrului, cu vârsta cuprinsă între 14-35 ani.

  Scopul forumului a fost de a provoca tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru a ieși din zona de confort, de a realiza o analiză obiectivă dar, mai ales pentru a propune idei realiste și adecvate pentru soluționarea problemelor identificate pe fiecare atelier de lucru. În cadrul forumului tinerii au fost încadrați în 4 ateliere cu diferite tematici:
  1. Literatura, teatru, cinema
  Scop: Specificul lucrărilor pe proiecte de tineret cu utilizarea patrimoniului istoric și cultural, promovarea obiceiurilor și tradițiilor a diferitor etnii.
  Moderator și facilitator al acestui atelier de lucru a fost Ana Cerneva, Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale/ Solidarity Fund PL in Moldova.
  2. Educația socială și financiară. Dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor
  Scop: Discutarea problemelor și nevoilor tinerilor în domeniul educației sociale și financiare. Creșterea capacității participanților în domeniul abilităților financiare
  3. Promovarea modului sănătos de viață
  Scop: Promovarea modului sănătos de viață în rândul tinerilor
  4. Educația ecologică în rândul tinerilor
  Scop: Lichidarea gunoiștilor neautorizate, întreținerea curățeniei în parcuri/locuri publice, problema utilizării pungilor de plastic, etc.

  La evenimentul de deschidere a forumului au fost prezenți Viceministrul Tineretului și Sportului, Pavel Ianeț, Constantin Țurcanu, Şef-adjunct, Direcția tineret din cadrul MTS, reprezentanți ai Consiliul Raional Anenii Noi și Administrația publică locală Varnița.

  Menționăm că, acest eveniment, a fost organizat în cadrul proiectului „Varnița – Capitala Tineretului 2017” și realizat de Asociația de Tineret Șansa cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului.