Tabăra internațională de creație – proiect „Reabilitarea Pieței Horelor”

327

În perioada 11-15 septembrie 2017 a avut loc o tabără internațională de creație. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Reabilitarea Pieței Horelor: obiectiv turistic și de promovare a tradițiilor în zonă de Sud a țării”.

6 pictori veniți din Chișinău, Cahul și România timp de 5 zile au pictat peisaje din orașul Cahul. Iar pe 15 septembrie, lucrările au fost expuse în „Piața Horelor”, unde au fost admirate de locuitorii orașului Cahul și oaspeții veniți.

Tabăra a fost dedicată dlui Gheorghe Șoitu, pictorul care poartă faima orașului Cahul peste hotarele țării, având expoziții în diverse țări ale lumii și în cele mai vestite săli de expoziţie din Europa, Asia, SUA şi America Latină. Este profesor de pictură, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova și cetățean de onoare al orașului. Anul acesta artistul, care suferă de o dizabilitate locomotorie, a împlinit 70 de ani.

Evenimentul are și o componentă de caritate, prin care unele lucrări au fost vândute în cadrul unei licitații, iar suma de bani colectată va fi donată către copii cu dizabilități.

În cadrul taberei s-a desfășurat și un master-class de dansuri în aer liber, alături de maestrul Ion Arabadji, conducătorul ansamblului „Izvorașul”.

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Reabilitarea Pieței Horelor: obiectiv turistic și de promovare a tradițiilor în zona de Sud a țării”, implementat de Primăria mun. Cahul, co-finanțat de programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul programului „Fondul de Granturi Mici” al „Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale din Republica Moldova”, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova.