Festivalul de Tursim de la Chiriet-Lunga

284

Autoritățile din trei localități – Avdarma, Chiriet-Lunga și Tvardița, implementeză în consorțiu proiectul „Creativitatea în diversitate”. Partener al proiectului este și Centrul Pro-Europa din Comrat. La 30 septembrie, în cadrul proiectului a fost organizat Festivalul Turismului.

Conform ideii de proiect, obiectivele de atracție turistică a așezărilor respective pot fi locurile istorice, obiectele realizate de meșteșugarii populari locali, cântecele și dansurile specifice regiunii, precum și mâncarea din bucătăria națională.

Fiecare partener din cadrul proiectului are rolul și beneficiul său: primăria Tvardița realizează renovarea și dotarea muzeului istoric; Avdarma achiziționează ghidaje audio (cu 5 limbi) pentru Muzeul de Istorie din sat; iar Chiriet-Lunga renovează spații și achiziționează echipamente pentru coaserea costumelor naționale pentru echipa de creație a Casei de Cultură.

Potrivit Ludmilei Mitioglo, partener al proiectului și șefa Centrului «Pro-Europa»: ”Festivalul de Turism este conceput ca punctul culminant al întregului proiect.“

La eveniment a participat și Tomasz Horbowski – conducătorul Fundației Solidarity Fund PL în Moldova/Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale, care a venit un cuvânt de salut și apreciere a eforturilor celor 3 primării și a tuturor partenerilor, dar și a localnicilor pentru promovarea tradițiilor din regiune.

Festivalul de Turism a fost organizat în cadrul proiectului „O abordare inovatoare pentru păstrarea și promovarea patrimoniului găgăuzilor și bulgarilor din Republica Moldova“, Fondul Granturilor Mici 2017, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone. Valoarea totală a proiectului este de peste 450 mii lei.

Mai multă informație și poze de la eveniment puteți vedea pe: www.avdarma.md