Un mediu protejat pentru un viitor durabil

200

În perioada 11 septembrie – 18 octombrie 2017 a fost implementat micro-proiectul ,,Un mediu protejat pentru un viitor durabil”, de către Rezervația naturală ,,Prutul de Jos”, în cadrul proiectului ”Transferul experienței Lituaniei în domeniul dezvoltării cu succes a regiunilor din Moldova”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei și coordonat de către ”Centre for LEADER Programme and Agricultural Training Methodology” (Lituania) în parteneriat cu Solidarity Fund PL în Moldova.

Ca rezultat  al implementării micro-proiectului a fost amenajată sala Secției Știință a Rezervației naturale ,,Prutul de Jos”, care reprezintă un centru de informare și instruire ecologică. În cadrul centrului a fost formată o bibliotecă unde vor fi puse la dispoziție și unele rezultate ale cercetărilor efectuate de-a lungul timpului (26 de ani) în cadrul rezervației. Aceste materiale informative sunt utile tuturor vizitatorilor, dar mai ales studenților, care anual desfășoară stagii de practică în cadrul rezervației.

Pentru promovarea materialelor ce se află în cadrul centrului de informare și instruire ecologică au fost desfășurate un șir de activități cu elevii de diferite vârste și instituții de învățământ din localitățile învecinate rezervației.

În continuare, membrii grupului ,,Tinerii iubitori ai naturii” și colaboratorii rezervației vor desfășura împreună mai multe activități în localitățile vecine, cu tematici privind promovarea unui mediu curat.