Un nou Centru social-economic a fost lansat în c. Manta, Cahul

    641

    Pe 27 octombrie 2017 în c. Manta, r-nul Cahul a fost lansat un centru social-economic destinat adulților.

    Centrul are drept obiectiv promovarea valorilor și patrimoniului local prin cusutul iei tradiţionale și nu doar. La fel, Centrul va deveni o platformă de schimb de experiență între meșterii populari și amatori, cît și va spori dezvoltarea economică a localității prin organizarea expozițiilor cu vînzări a produselor confecționate în cadrul Centrului.

    Centrul din c. Manta face parte din cele 2 Centre de dezvoltare social-economică a adulţilor din localităţile Manta și Vadul lui Isac, anticipate în cadrul proiectului de construcţia unei scenei în aer liber în s. Crihana Veche.

    Centrul social-economic a fost reparat, echipare și dotat în cadrul proiectului „Legenda iei din Lunca Prutului”, implementat de Consorțiul de autorități publice locale – Manta, Crihana Veche şi Vadul lui Isac, co-finanțat de programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul programului „Fondul de Granturi Mici”, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova.