Republica Moldova la Parlamentul European Rural

283

În provincia Brabantul de Nord, Olanda, în perioada 19-21 octombrie 2017, a avut loc al treilea Parlament European Rural. Evenimentul a reunit reprezentanți ai zonelor rurale și experți din 40 de țări, inclusiv Republica Moldova.

În cadrul unuia dintre panelurile de lucru a evenimentului, Lyudmila Mitioglo – președinta asociației obștești ”Pro-Europa” împreună cu expertul internațional Marta Marczis, au vorbit despre programul SARD-LEADER din Republica Moldova.

Reprezentanta Republicii Moldova la eveniment a îmăpărtășit experiența procesului de implementare a abordării LEADER de dezvoltare rurală în Republica Moldova pe teritoriul Găgăuziei și Taraclia.

”Am vorbit despre faptul că sătenii joacă un rol important în rezolvarea problemelor comunității, precum și, că este necesar ca satele  să devină atractive pentru locuitorii și oaspeții săi. Apoi au auzit despre Găgăuzia, despre ospitalitatea noastră, despre deschiderea pentru cooperare și oportunitățile noastre „, a scris Lyudmila Mitioglo pe pagina sa de facebook.

Menționăm că ”Implementarea abordării UE LEADER/CLLD în raioanele UAT Găgăuzia și Taraclia din Republica Moldova” este realizată de Solidarity Fund PL in Moldova în cadrul programului ”Sprijin pentru agricultură și dezvoltare rurală – Programul SARD”, care este o inițiativă de trei ani a Uniunii Europene, implementată de PNUD.