Acces la sursele de energie regenerabilă în s. Brînza

301

În perioada 11 septembrie – 20 octombrie, în satul Brînza , rn. Cahul a fost implementat micro-proiectul ”Acces la Sursele de energie regenerabilă – cale spre cercetare şi educaţie ecologică”. Activitatea este parte a proiectului ”Transferul experienței Lituaniei în domeniul dezvoltării cu succes a regiunilor din Moldova”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei și coordonat de către ”Centre for LEADER Programme and Agricultural Training Methodology” (Lituania) în parteneriat cu Solidarity Fund PL în Moldova. Micro-proiectul a fost implementat de AO ,,Speranţa”din cadrul Liceului Teoretic ,,Academician Ion Bostan” s. Brînza.

Ca rezultat au fost create condiţii de acces şi de cercetare pentru elevii, tinerii din zona Lunca Prutului la sursele alternative de energie şi mod de protecţie a mediului ambient. A fost pavată o alee de aprox. 50 m2, care duce spre ”sursele de energie regenrabilă”. S-a oformat panoul informativ SER (energia eoliană şi energia solară) și au fost instalate 4 bănci. Organizatorii au desfăşurat 3 lecţii de studiere a surselor de energie regenerabilă şi formarea culturii ecologice.

Activitățile din cadrul proiectului au fost susținute de către tineri, elevi și cetățenii din comunitate prin muncă voluntară la amenjarea teritoriului din zonă.

În continuare, va fi amenajat parcul unde sunt amplasate sursele de energie regenerabilă, vor fi organizate activități pentru elevii din școlile din Lunca Prutului și vor fi primiți vizitatorii interesați de sursele de energie regenerabile, Planetariu, Telescop.