Proiectul „Legenda IEI din Lunca Prutului” spre final

    219

    Pe 29 noiembrie 2017, în incinta Consiliului Raional Cahul s-a desfășurat Conferința de finalizare a proectului „Legenda IEI din Lunca Prutului” cu genericul „Istoria portului național din Lunca Prutului – valori ale ținutului Cahul”.
    La eveniment au participat beneficiarii proiectului, meșteri populari și amatori, reprezentanții autorităților publice locale. În cadrul conferinței, primarii celor trei localități beneficiare – Crihana Veche, Manta și Vadul lui Isac, au prezentat rezultatele proiectului „Legenda IEI din Lunca Prutului”. La fel, a fost abordată IA (cămașa tradițională din Lunca Prutului) ca valoare cultural-istorică pentru raionul Cahul, atracție turistică, oportunitate socio-economică a localităților, beneficiarii proiectului subliniînd importanța și necesitatea păstrării acestei valori, cât și posibilitatea dezvoltării profesionale ca rezultat al frumoasei îndeletniciri de a crea ii, în special în localitățile rurale. Totodată, a fost menționată importanța promovării iei ca valoare cultural-istorică, atracție turistică și oportunitate socio-economică pentru localitățile din Lunca Prutului, beneficiarii proiectului accentuînd importanța și necesitatea păstrării acestei valori, cât și posibilitatea dezvoltării profesionale ca rezultat al frumoasei îndeletniciri de a crea II, în special în localitățile rurale.
    Proiectul a prevăzut și crearea a două Centre de dezvoltare social-economică a adulţilor din localităţile Manta și Vadul lui Isac și construcţia unei scenei în aer liber în s. Crihana Veche.
    Proiectul „Legenda iei din Lunca Prutului” a fost implementat de Consorțiul de autorități publice locale – Manta, Crihana Veche şi Vadul lui Isac, co-finanțat de Fundația Solidarity Fund PL în Republica Molova în cadrul programului de asistență a Poloniei – Polish AID.