Vizite în municipii și orașe: FGM 2018 – Revitalizare Urbană

215

Pe parcursul ultimelor săptămâni, echipa Solidarity Fund PL în Moldova, a efectuat o serie de vizite în mai multe municipii și orașe din Republica Moldova.

Scopul acestor vizite, a fost organizarea sesiunilor de informare cu implicareaa APL și ONG din localitățile care au manifestat interes față de oportunitatea proiectelor integrate de Revitalizare Urbană.
Ideea proiectelor integrate de revitalizare urbană în cadrul instrumentului complex de finanțare, vine ca urmare a intenției de colaborare între Solidarity Fund PL în Moldova și reprezentanții Facilității Globale de Mediu (GEF) Moldova pentru a susține acțiunile de dezvoltare locală promovate de autoritățile publice locale și societatea civilă, în orașele și municipiile din Republica Moldova participante în cadrul proiectului Revitalizare Urbană.

Menționăm că în această perioadă este deschis apelul de propuneri de proiecte în cadrul Fondului de Granturi Mici 2018, ediția Revitalizare Urbană cu termenul limită – 1 martie 2018, pentru care sunt eligibile 14 municipii și orașe din Republica Moldova. Iar, pentru apelul de proiecte al GEF – unul dintre termenii limită (inclusiv pentru propunerile în cadrul proiectelor integrate) este 11 martie.