Ședința nr.4 cu managementul a 8 GAL-uri din UTA Gagăuzia și rn. Taraclia

183

La 21 februarie 2018, în satul Congaz, a avut loc ședința nr. 4 cu managementul celor 8 Grupuri de Acțiune Locală din UTA Găgăuzia și rn. Taraclia, în cadrul programului SARD LEADER

La întrevedere au participat peste 60 de persoane: reprezentanți ai GAL-urilor; reprezentanții programului SARD, ai Solidarity Fund PL in Moldova și expertul internațional PNUD Marta Marczis. 

Scopul ședinței a fost discutarea și stabilirea procesului de selectare a propunerilor de proiecte din cadrul grupurilor de acțiune locală. Astfel, prin discuții și lucru în echipe au fost stabilite un șir de reguli de lucru privind organizarea Comitetului de Selecție la nivelul fiecărui GAL, criterii de selecție a proiectelor și organizarea întregului proces logistic și decizional la nivelul GAL-urilor. 

Prin jocuri de rol, participanții la seminar au putut simula situații diverse, inclusiv elaborarea planului de lucru local pentru procedura de selectare propunerilor de proiecte în cadrul GAL-ului.

Amintim că, la 5 martie 2018 este termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte în cadrul GAL-urilor. Iar până la 15 martie 2018, fiecare GAL va selecta propunerile câștigătoare și le va transmite spre analiză pentru finanțare către Programul SARD al UNDP (program finanțat de Uniunea Europeană).