Anunț: Ceremonia de semnare a Acordurilor de Parteneriat Teritorial (Strășeni, Anenii Noi)

289

20 martie este o zi importantă pentru raioanele Strășeni și Anenii Noi. Membrii grupurilor de acțiune locală (GAL-urilor) din fiecare raion vor semna Acorduri de Parteneriat Teritorial, ceea ce înseamnă constituirea/ formalizarea GAL-ului „Plaiul Codrilor” (comunele: Dolna, Micleușeni, Lozova, Vorniceni) și GAL-ului „Serpentina Nistrului” (comunele: Calfa, Gura Bâcului, Speia, Telița, Varnița).

Evenimentul va avea loc în satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi, în sala de ceremonii „Perla”. La eveniment sunt așteptați circa o sută de participanți, inclusiv E.S. Lucy Joyce, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ai organizațiilor People in Need Moldova și Solidarity Fund PL în Moldova, primari, mici antreprenori și lideri activi locali din Strășeni și Anenii Noi, dar și oaspeți din România și Georgia.

Evenimentul va cuprinde prezentarea GAL-urilor, rezultatelor concursului de granturi mici și a beneficiarilor din ambele raioane, prezentarea unui nou concurs de granturi pentru GAL-uri, dar și discuții privind perspectivele abordării și programului LEADER în Republica Moldova.

Sursa: Evenimentul (PIN Moldova) – Ceremonia de semnare a Acordurilor de Parteneriat Teritorial