Apel deschis pentru tineri – I etapă a inițiativei „MORE from CORE”

2128

Inițiativa ”More from Core” este una comună a companiei „CorePro” LTD, Londra, Regatul Unit și a Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova.

Inițiativa are misiunea de a sprijini consolidarea democrației în rândul tinerilor din zonele rurale ale Republicii Moldova.

Inițiativa se va desfășura în două etape:

  • selectarea și instruirea grupurilor informale de tineri în scrierea și gestionarea proiectelor (termen limită până la 31.03.2018) și,
  • finanțarea celor mai bune idei de dezvoltare locală (concurs organizat pentru grupurile instruite).

Grup țintă: Grupuri informale de tineri formate din cel puțin 2 tineri cu vârste între 16 și 22 de ani din zonele rurale (sat, comună) de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova pot aplica în cadrul concursului curent.

Se va oferi co-finanțare inițiativelor care abordează una dintre prioritățile tematice:

  • Sprijinul tinerilor în activități social-culturale
  • Sprijinul tinerilor în dezvoltarea abilităților antreprenoriale
  • Activități de îmbunătățire a infrastructurii rurale

Formularul de înscriere în cadrul inițiativei – pentru prima etapă (oferirea instruirii) poate fi expediat la următoarea adresă de e-mail: dan.corcodel@centruinfo.org până la 31 martie 2018, ora 17:00, și va include aplicația completată conform modelului (care poate fi descărcat aici – în format doc).

Doar grupurile selectate pentru instruire vor fi contactate.

Cererile expediate mai târziu de termenul limită nu vor fi considerate.

Aplicațiile depuse vor fi evaluate conform criteriilor de evaluare formală și de conținut conform Regulamentului de participare în cadrul inițiativei ”More from Core”.

Grupurile informale de tineri selectate vor beneficia de 1 instruire în elaborarea și implementarea propunerilor de proiecte. Subiectele din cadrul training-ului vor include teme precum managementul proiectelor, identificarea parteneriatelor, analiza SWOT, elaborarea bugetului etc.

Grupurile informale de tineri selectați și instruiți în cadrul inițiativei „MORE from CORE” vor fi eligibile să aplice (la a doua etapă) pentru co-finanțare o singură idee de proiect. Bugetul total pentru co-finanțarea inițiativelor este de 36.000 MDL. Durata implementării proiectului va fi de max. 2 luni.

Proiectele co-finanțate în cadrul inițiativei „MORE from CORE” se datorează generozității donatorilor prezenți la  evenimentului de caritate și de promovare a tradițiilor naționale „Getting to know Moldova” care a avut loc la Londra, Regatul Unit, 21 ianuarie 2018, precum și donatorilor online.

Pentru detalii, ne puteți contacta la adresa de e-mail: dan.corcodel@centruinfo.org, tel: +37368232622.