Lista aplicațiilor recepționate în cadrul primei etape – More from Core

135

La 31 martie 2018 a fost termenul limită pentru apelul de propuneri în cadrul primei etape a inițiativei ”More from Core” destinată grupurilor neformale de tineri din mediul rural, Republica Moldova.

Avem plăcerea să anunțăm că au fost recepționate și înregistrate 14 aplicații ale grupurilor informale de tineri (care cuprind în total 56 persoane unice) din întreaga țară. Lista aplicațiilor recepționate și înregistrate poate fi accesată AICI.

Aplicațiile urmează să fie analizate de către consorțiul inițiativei (Solidarity Fund PL in Moldova și  ”CorePro” LTD) conform criteriilor formale și de conținut stabilite în regulamentul de participare.

Amintim că „MORE from CORE” este o inițiativă comună a companiei „CorePro” LTD, Londra, Regatul Unit și a Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova. Inițiativa are misiunea de a sprijini consolidarea democrației în rândul tinerilor din zonele rurale ale Republicii Moldova.

Inițiativa se desfășoară în două etape:

  • selectarea și instruirea grupurilor informale de tineri în scrierea și gestionarea proiectelor și,
  • finanțarea celor mai bune idei de dezvoltare locală (concurs organizat pentru grupurile instruite).

Ca urmare a primei etape, vor fi selectate câteva grupuri informale de tineri și vor fi instruite privind scrierea și gestionarea proiectelor. Doar grupurile selectate vor fi contactate. 

În cadrul celei de a II-a etape va fi lansat un apel de propuneri de proiecte pentru grupurile neformale de tineri instruite (în cadrul primei etape). În rezultat vor fi finanțate cele mai bune idei de dezvoltare locală ale tinerilor.

Bugetul total al inițiativei este de 36 000 lei, proiectele vor fi planificate pentru o perioadă de implementare de 2 luni.

Beneficiarii vor avea obligația ca pe parcursul implementării proiectelor, să identifice și să atragă și alte surse (financiare, umane, materiale etc.).

Proiectele co-finanțate în cadrul inițiativei „MORE from CORE” se datorează generozității donatorilor prezenți la  evenimentului de caritate și de promovare a tradițiilor naționale „Getting to know Moldova” care a avut loc la Londra, Regatul Unit, 21 ianuarie 2018, precum și donatorilor online.