Apel de propuneri: Suport Tehnic – Revitalizare Urbană

251
Sursa imaginii de fundal: https://www.pps.org/article/creating-great-streets-what-does-it-take-an-interview-with-john-massengale-victor-dover

Apelul curent este o acțiune organizată în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3 „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Moldovei 2016-2020 în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării a Republicii Polonia, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova.

Apelul este destinat celor 14 orașe/municipii participante în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3, și anume: Bălți, Briceni, Cahul, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ialoveni, Ocnița, Orhei, Soroca, Strășeni, Ungheni. Scopul apelului de propuneri este de a susține, inclusiv prin facilitarea procesului de elaborare a Programelor de Revitalizare Urbană (PRU), implementarea instrumentelor de revitalizare urbană în orașele/municipiile selectate în baza criteriilor obiective și transparente.

Orașele/municipiile (autoritatea publică locală) care vor fi selectate vor beneficia de sprijin care presupune:

  • suport tehnic – acoperirea cheltuielilor ce țin de asigurarea materialelor/rechizitelor necesare organizării ședințelor de lucru, consultărilor publice în procesul de elaborare a programului de revitalizare urbană etc.;
  • costuri administrative – remunerarea persoanei responsabile de revitalizarea urbană la nivelul localității (persoana va fi delegată/desemnată din cadrul APL printr-un act oficial). Este recomandabil ca persoana responsabilă de revitalizarea urbană să fie participant la atelierele de lucru (octombrie, noiembrie 2017), vizita de studiu în Polonia (decembrie 2017) și/sau ședințele de lucru organizate la MADRM în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3.
  • sprijin în procesul de elaborare a programului de revitalizare urbană – suport oferit de către facilitatorii locali.

Această inițiativă se bazează pe etapa de analiză și delimitare a zonelor degradate ale orașului/municipiului, care reprezintă un prim pas a activității de elaborare și dezvoltare a programului de revitalizare urbană a localității dar și a întregului proces de revitalizare.

Aplicantul va realiza delimitarea zonelor degradate prin analiza acestora în contextul situației localității și în baza indicatorilor (conform formularului-tip, fără a se limita la indicatorii propuși).

Documentele apelului de propuneri:

Cererea de aplicare trebuie trimisă prin e-mail la adresa: anastasia.stefanita@centruinfo.org până la 23 aprilie 2018, ora 09:00.

Persoane de contact: Anastasia Ștefanița/Radu Tucan,
e-mail: anastasia.stefanita@centruinfo.org, radu.tucan@centruinfo.org,  tel: 068232621.