Tinerii din 4 sate implementează 4 micro-inițiative

71

În cadrul Inițiativei More from Core, care este susținută de Diaspora din Regatul Unit, ProCore LtD și Reprezentanța Solidarity Fund în Republica Moldova, la 8 iunie, a avut loc semnarea contractelor de finanțare cu grupurile neformale de tineri. 

Inițiativele selectate și susținute sunt după cum urmează: 

Tineri cu Ambiție – Viitor Sănătos”: Ideea de proiect va fi implementată în satul Sireți, raionul Strășeni. Inițiativa are scopul de a spori numărul de tineri implicați în activitățile sportive. Tinerii își propun reabilitarea unui teren de volei și crearea unui Club de amatori și profesioniști voleibaliști. 

Ne Distrăm și Odihnim – Acasă”: Grupul informal de tineri din satul Costuleni, raionul Ungheni va organiza diverse competiții pe terenul sportiv pe care îl vor amenaja în cadrul Inițiativei More from Core. 

Doar Nistrul, Luntrele și Noi”: Promovarea turismului nautic în rândul tinerilor din localitatea Molovata, raionul Dubăsari, este scopul tinerilor coordonatori ai inițiativei. La fel, tinerii vor reabilita și amenaja plaja din localitate și vor efectua diverse activități legate de turismul nautic.

Papuci Zâmbitori – Copii Fericiți”: Tinerii din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, promovează modul sănătos de viață elevilor din școala localității. Peste 350 tineri vor beneficia de condițiile sanitare îmbunătățite și peste 150 școlari vor cunoaște importanța igienei în viața cotidiană.

Cu ocazia semnării contractelor de finanțare, la 8 iunie a fost organizat și un training de informare pentru coordonatorii inițiativelor la nivel local. Tinerii au fost informați despre regulile de implementare și raportare a proiectelor. 

Le dorim succes grupurilor neformale de tineri în implementarea proiectelor din cadrul Inițiativei More from Core. Micro-inițiativele sunt implementate în perioada iunie – august 2018.