TOT Training – Vzlyot 2018

52

În weekendul: 16 – 17 iunie, a avut loc ultima activitate în cadrul proiectului Vzlyot Ediția 2018 susținut de Fondul Internațional Visegrad. Trainingul a fost organizat în incinta Artico.

La training au participat absolvenții Școlii Tânărului Lider Visegrád și Tinerii Lideri ai Grupurilor Informale al Inițiativei More from Core.

În calitate de traineri au fost Anișoara Bezărău (absolventul Școlii Visegrád ediția 2018) și Dorina Alina Beșleaga – Artico, care au creat o atmosferă favorabilă și condiții necesare pentru participanții din cadrul evenimentului TOT.

Tinerii participanți au învățat conceptul de instruire non-formală, au identificat diferența dintre trainer, facilitator, mentor, moderator. Au înțeles care este logica unui training și cât este de importantă consolidarea echipei pentru a derula un training de succes.

A doua parte a training-ului a fost axată pe partea practică și a constat în dezvoltarea și livrarea unui training cu subiectul ”Voluntariat”, de către participanți. La sfârșitul sesiunii practice, tinerii au dat feedback reciproc despre ce a fost bine și ce ar trebui să îmbunătățească, fiecare, în calitate de trainer.

La sfârșitul training-ului, participanții au decis viitoarele acțiuni care ar putea fi întreprinse ca urmare a TOT și anume identificarea subiectelor pentru viitoarele training-uri, iar tinerii să livreze training-uri în diferite localități ale Moldovei.