Primii pași de Revitalizare Urbană în Cimișlia

135

La 22 iunie, curent, a fost dat startul proiectului-pilot de Revitalizare Urbană în or. Cimișlia. Echipa de implementare, consorțiul proiectului: Primăria Cimişlia, AO ”Agenția de Democrație Locală din Moldova”, AO ”Alături de ei”SC ”Bonident” SRL, s-au întâlnit “În parc, la o cafea” cu locuitorii orașului.

Discuția despre proiect, a fost urmată de activități extrașcolare pentru copii, într-o atmosferă de vacanță – acțiuni planificate în cadrul proiectului.
Proiectul-pilot de revitalizare urbană, cu titlul ”Creșterea gradului de confort a populației prin promovarea toleranței și incluziunii sociale” este implementat în cadrul Fondului de Granturi Mici 2018, ediția Revitalizare Urbană.

Video de la prima parte a evenimentului poate fi accesat AICI.

Activitatea a fost completată de o ședință publică la Casa de Cultură, unde s-a discutat mai detaliat despre activitățile ce urmează a fi implementate în cadrul proiectului. A fost discutată analiza zonelor orașului, în cadrul Suportului Tehnic privind elaborarea Programului de Revitalizare Urbană a or. Cimișlia.

Video de la a doua parte a discuției poate fi accesat AICI.

În a doua parte a zilei au fost efectuate vizite în teren, în zonele degradate.
Echipa, constituită din: primarul Gheorghe Răileanu, responsabilul de revitalizare urbană în or. Cimișlia – Vasile Sidor, arhitectorul – Rita Sandu și reprezentanții Solidarity Fund PL in Moldova, a discutat cu locuitorii zonelor și a analizat resursele din zone.