Conferința de lansare a proiectului Activități USAID LEADER în Moldova

114

La 18.07.2018 a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Activități USAID LEADER în Moldova”. Proiectul este o activitate de doi ani, cofinanțată de USAID și programul de asistență Polish Aid și este implementată de Solidarity Fund PL în Moldova.

La eveniment au participat în jur de 40 persoane: reprezentanții celor 8 Parteneriate Locale (care cuprind aprox. 40 de localități rurale), selectate pentru implementarea abordării LEADER, membrii Echipei Locale de Implementare, inclusiv experții în dezvoltare locală și facilitatorii de mobilizare comunitară, cât și reprezentanții Agenției SUA pentru dezvoltare internațională (USAID), care au venit cu un discurs de susținere și motivare.

După cuvintele de salut din partea USAID și Solidarity Fund PL, a urmat prezentarea generală a proiectului, a conceptului pe care este bazată metodologia europeană LEADER, precum și perspectivele acesteia în Republica Moldova.

Spre sfârșitul evenimentului a fost organizată o sesiune de lucru în grupuri, în care reprezentanții localităților au făcut cunoștință nemijlocită cu echipa de experți și facilitatori, și s-a discutat despre primele activități.