More From Core Initiative

100

Grupurile de Informale de Tineri din cele patru localități (Sadaclia, Costuleni, Molovata și Sireți) au reușit să implementeze aproximativ 70 % din activitățile care și le-au propus în micro – proiectele sale.

Tinerii Lideri din Molovata au reușit să organizeze un training în domeniul turismului nautic cu tinerii din localitate, care a avut loc în unele din zonele de odihnă de pe malul râului Nistru. Trainingul este o parte semnificativă al proiectului “Doar Nistrul, Luntrele si Noi!” care a fost elaborat de grupul de inițiativa din localitate și are ca scop transferul dragostei față de Turismul Nautic către tinerii din satul Molovata. Pe parcursul a 2 zile, tinerii au învățat despre practicarea Turismul Nautic, istoria apariției luntrelor în special al kayaking-ului tip ”Taymeni II” și diverse simulări în situații de risc în apă. Activitățile efectuate au fost conduse de reprezentanții Organizației „Steaua Polară” care au fost și partenerii Proiectului. Un aport semnificativ a fost adus și din partea Administrației Publice Locale care au ajutat cu transportul și alte activități organizaționale.

Microproiectul ”Tinerii Ambițioși – Viitor Sănătos” câștigat de Grupul Informal de Tineri din localitatea Sireți, raionul Strășeni, a reușit să înceapă lucrările de amenajare a unui teren de volei pentru tinerii din comunitate și crearea unui club de voleibaliști, care  participă la diverse concursuri sportive de nivel local și național încă de la începutul lunii iunie anul curent. Grupul informal de tinerii împreună cu Viceprimarul au reușit să efectueze pregătirea terenului de volei, să achiziționeze echipamentul sportiv necesar (plasa de volei, plasa de volei și 3 mingi de volei) și să creeze o platforma de comunicare între tinerii voleibaliști. În prezent, cu ajutorul voluntarilor din sat se confecționează băncile pentru suporteri care vor fi efectuate din materialele achiziționate (metal, lemn, țevi și alte consumabile necesare).

Grupul Informal de Tineri din Sadaclia raionul Basarabeasca au pus start Microproiectului ”Papuci Zîmbitori, Copii Fericiți” încă de la 1 iunie anul curent cu prima activitate unde a avut loc lansarea oficială al proiectului și totodată au fost distribuite broșuri cu informația despre proiect, dar și despre necesitatea păstrării unei igiene corespunzătoare. Pe parcursul lunii iunie și iulie toate forțele grupului de tineri dar și alți voluntari din localitate sunt implicați în lucrările de amenajare și renovare al spațiului unde elevii vor putea să-și spele încălțămintea dar și să se folosească cu apă caldă, prin achiziționarea unui boiler.

Proiectul „Ne distrăm și odihnim – Acasă”, este cel de-al patrulea proiect din cadrul Inițiative More from Core, unde trei tinere cu inițiativă din satul Costuleni, raionul Ungheni au format un grup informal pentru a promova valori şi interese ce duc la dezvoltarea localității și activismului civic prin amenajarea unui teren sportiv, în care tinerii vor putea petrece timpul împreună inclusiv practica diverse sporturi, în special voleiul. Au fost efectuate achizițiile necesare și în scurt timp vor începe lucrările propriu-zise pentru amenajarea acestui spațiu unde vor fi implicați tinerii din localitate dar și încurajat voluntariatul. Un aport semnificativ a fost și din partea primăriei Satului Costuleni, care au contribuit la diferite activități logistice dar și organizaționale.

Reamintim că cele patru microproiecte sunt din cadrul Inițiativei More from Core, susținută de generozitatea donatorilor prezenți la evenimentul de caritate și de promovare a tradițiilor naționale „Getting to know Moldova” care a avut loc la Londra, Regatul Unit, ProCore Ltd și Reprezentanța Solidarity Fund PL in Republica Moldova.