Tineri Informare Motivare Participare: etapa a II-a

46

Tineri, Informare, Motivare, Participare, acesta este motto-ul de lucru a participanților în cadrul proiectului T.I.M.P, etapa a II-a. 

Fundația pentru Educația Non-Formală în parteneriat cu Centrul „ARTICO” a organizat în perioada 21-22 iulie 2018 un atelier de lucru.  Scopul activității fiind dezvoltarea abilităților de utilizare a jocurilor de socializare în procesul de lucru cu tinerii, dar și pe competențele care sunt dezvoltate la subiecți în procesul de învățare. 

Beneficiarii provin din 12 comunități ale Republicii Moldova: mun. Chișinău, com. Băcioi, Bălți, Ungheni, Drochia, Fălești, Ștefan Vodă, r. Călărași, com. Sipoteni și mun. Bălți, s. Albinețul Vechi și s. Volovița, r. Soroca, care spre final au primit în dar câte un set de jocuri de masă, constituit din: 
– Joc mafia; 
– Joc de masă: Regulile Circulației Rutiere;
– Joc de masă: Erudit;
– Joc de masă: Monopolist; 
– Joc logic (din lemn). 

În continuare, participanții urmează să implementeze fiecare câte 3 ateliere de lucru în comunitățile de baștină, pentru a măsura personal, eficiența jocurilor de masă. 

Amintim că în prima etapă a proiectului TIMP, participanții au atins următoarele rezultate: 
– 12 instruiri în domeniul voluntariatului; 
– 12 activități de voluntariat comunitar; 
– 323 de beneficiari direcți. 

Proiectul „T.I.M.P II (Tineri Informare Motivare Participare)” este implementat de către Fundația pentru Educația Non-Formală în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, cu suportul financiar al Fondului Internațional Visegrad, în cadrul Proiectlui „Vzlyot” 2018, implementat de Solidarity Fund PL în Republica Moldova.