La Ungheni au început lucrările de amenajare a spațiului comunitar

89

La Ungheni au început lucrările de amenajare în curtea interioară a blocurilor de locuit de pe străzile Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32.
Activitățile au loc
 în cadrul proiectului-pilot de revitalizare urbană ”Implicarea civică pentru îmbunătățirea condițiilor de trai îmunicipiul Ungheni” (Fondul Granturilor Mici 2018 – ediția Revitalizare Urbană), care a început din luna mai 2018

Proiectul presupune reabilitarea infrastructurii de acces și amenajarea spațiilor disponibile pentru copii, tineri și adulţi. În următoarea perioadă vor fi efectuate lucrări de amenajare a curții pentru instalarea și montarea terenurilor de joacă, teren de fitness, amenajarea  spații verzi. Astfel va fi asigurat un cadru optim pentru toate categoriile de locuitori din zonă și va facilita dialogul dintre generații. La fel, proiectul prevede crearea Asociației de Locatari care își va asuma responsabilitatea de a menține și dezvolta infrstractura creată. 

Conform www.ungheni.md: Activitățile acestui proiect prevăd îmbunătăţirea infrastructurii, condiţiilor de trai, odihnă şi agrement pentru locatarii a patru blocuri mari de locuinţe aflate în Cartierele Centru și Tineretului din municipiul Ungheni prin revitalizarea urbană și utilizarea resurselor regenerabile. Beneficiarii direcți sunt locatarii blocurilor de locuințe situate pe străzile Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32. În cadrul proiectului va fi desfășurată o campanie de informare şi sensibilizare a populaţiei privind iniţierea acestui tip de proiect şi metodele de replicare în alte curți similare din municipiul Ungheni. Simultan, vor fi  efectuate lucrări de amenajare a parcărilor, terenurilor de joacă și sport, de pavare a trotuarelor și de reabilitare a principalului drum de acces.

Procedura de achiziții publice s-a încheiat, a fost selectată compania  care la mijlocul lunii iulie a început lucrările de construcție și amenajare a curților interioare de pe străzile Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32. Astfel, vor fi pavate trotuarele, va fi reabilitat drumul de acces în spațiul interior al curții și amenajate 3 parcări. Pentru micii locuitori ai acestor blocuri multietajate vor fi amenajate câte un teren de joacă și de fitness. În scurt timp curțile interioare de pe străzile Porumbescu și Alexandru cel Bun vor fi modernizate și vor asigura condiții bune de recreere și agrement pentru locatari. Este foarte importantă participarea tuturor locatarilor în acest proces, care se vor solidariza și mobiliza la salubrizarea, amenajarea și menținerea spațiilor verzi, se vor autoresponsabiliza prin crearea Asociației de Locatari. Ca urmare discuțiilor individuale și în grup organizate,  s-a creat un grup de inițiativă din rândul locatarilor  blocurilor.