Schimb de experiență între GAL-urile din Polonia și Moldova

81

Cât de importantă este voluntariatul și modul de organizare a unui eveniment de succes și de divertisment – pe aceste teme au fost organizate traininguri pentru reprezentanții GAL-urilor și instituțiilor culturale. Trainerul a fost Agnieszka Janczewska Pytlik – reprezentant al organizației «Spichlerz», administrează Casa de Cultură din comuna Chernitsa, care face parte dintr-un Grup de Acțiune Locală din Polonia.

Organizarea activităților pentru tineret, interacțiunea istoriei satului și elementele moderne, implicarea cetățenilor în activități culturale, precum și crearea unei comunități – acestea, dar și alte subiecte interesante au fost abordate de colegii polonezi. Participanții au împărtășit experiențele, întrebările lor și au făcut schimb de contacte pentru o potențială cooperare.

Trainingul a avut loc la 1 august în Cafeaua Водолей, mun. Comrat. Suntem recunoscători tuturor participanților și reprezentanților GAL-urilor, și în mod special dnei Seleznev Ira – managerul GALului „Eco-Bugeac“ pentru suport în organizarea evenimentului.

Autor: Zachary Dolomanzhy