Vzlyot 2017/2018

118

Vzlyot 2017/2018 a cuprins o școală de iarnă și o tabără de primăvară pentru tinerii lideri moldoveni care promovează angajamentul față de comunitățile locale și construiesc rețele durabile de cooperare și sprijin.

Lipsa de motivare și încredere în sfera publică, legăturile slabe dintre oamenii din diferite sectoare și regiuni și lipsa dialogului public cu privire la valori sunt printre provocările cu care se confruntă tinerii de astăzi în Moldova. Pentru a le aborda, proiectul Vzlyot a adunat 25 de tineri moldoveni pentru a-și începe inițiativele locale – și 15 experți și mentori V4 care să-i susțină.

În timpul celor două tabere, participanții au obținut o perspectivă asupra elementelor-cheie ale construirii și implicării în comunitate; cum ar fi strângerea de fonduri – și au devenit parte a rețelei în creștere a absolvenților Vzlyot. Deja în a șasea ediție, proiectul a avut succes în consolidarea liderilor și inițiativelor tinerilor moldoveni, prin încurajarea dialogului între tinerii activiști, societatea civilă și comunitățile locale – inclusiv în mod activ Transnistria.

Sursa: www.visegradfund.org