Activități artistice extrașcolare în cadrul proiectului-pilot de Revitalizare Urbană la Cimișlia

99

În data de 17 august, a fost încheiată activitatea Taberei de Vară, la Cimișlia. Aceasta a luat sfârșit cu un program artistic prezentat de copiii participanți la proiect. Activitatea face parte din proiectul ,,Creșterea gradului de confort a populației prin promovarea toleranței și incluziunii sociale” implementat de Primăria orașului Cimișlia, cu suportul Solidarity Fund PL – programul Fondul Granturilor Mici ediția Revitalizare Urbană 2018, iar ca parteneri civici sunt LDA Moldova și SC ”Bonident” SRL.

În perioada 18 iunie-18 august 2018, animatorii au organizat diverse activități cultural-artistice, lecții și master-classuri, vizite la diverse instituții cum ar fi: Inspectoratul de Poliție, Centrul de Sănătate, Biblioteca, Unitatea de salvatori și pompieri, Fabrica de panificație și cofetărie ș.a. În cadrul activităților au participat 100 de copii cu vîrsta cuprinsă între 3 și 12 ani. Activitatea a fost foarte atractivă în rândul copiilor, numărul participanților la activitățile animatorilor fiind dublu față de cel preconizat.

Organizarea  activităților animatorilor în parcul ”Scuarul Copilăriei” și Casa de Cultură Cimișlia, a avut ca scop îmbunătățirea interacțiunii sociale.

Totodată, Proiectul în cauză continuă cu alte activități care vor fi implementate în viitorul apropiat și anume: construcția unui teren multifuncțional pentru minifotbal și tenis de câmp în parcul ”Scuarul copilăriei”, prezentarea unei piese de teatru cu tematică socială, și o acțiune de salubrizare a parcului cu plantarea a 100 de copaci.

Sursa: www.cimislia.md