Grădinița nr.6 din Comrat are un nou ”Zâmbet”

105

Activitățile de revitalizare la Comrat prind contur. La 1 octombrie, grădinița nr. 6 ”Zâmbet” s-a redeschis pentru elevii săi. În perioada mai – septembrie 2018, au fost desfășurate un șir de măsuri de renovare a grădiniței. A fost înlocuit acoperișul clădirii, a fost realizată izolarea termică, au fost înlocuite mai multe uși exterioare etc. În timpul apropiat va fi amenajată și o ”cale ecologică” în scopul diversificării metodelor de educație ecologică. 

Lucrările și activitățile realizate în cadrul proiectului se referă la cei 177 de copii din șase grupe ale grădiniței, dar și pentru întregul cartier din zonă, care este o zonă de revitalizare în Comrat. Proiectul cu titlul ”Un set de măsuri pentru revitalizarea proprietății publice a grădiniței nr. 6 din Comrat” este unul dintre cele 6 proiecte pilot care se implementează pe parcursul acestui an în 6 orașe / municipii din Republica Moldova. Consorțiul proiectului include primăria mun. Comrat, Asociația regională a mamelor cu multi copii și a femeilor-întreprinzători din Găgăuzia “VESTA” și alți parteneri locali.

Bugetul total al proiectului este de 2 mln 600 mii lei, dintre care 700 mii lei sunt cofinanțare din partea Polish Aid al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei (în cadrul programului Fondul Granturilor Mici al Solidarity Fund PL în Moldova). 

Sursa foto: http://halktoplushu.md