Ambasadorii Republicii Polone în vizită la Solidarity Fund PL în Moldova

262

Pe 18 octombrie 2018, un grup de ambasadori ai Republicii Polone în țările Parteneriatului Estic, precum și în Kazahstan și Uzbekistan, dar și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din Polonia și Programului de cooperare pentru dezvoltare din Polonia (Polish aid), au vizitat biroul Reprezentanței Solidarity Fund PL în Moldova și proiectele implementate pe teritoriul Republicii Moldova.

Oaspeții, împreună cu Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, domnul Bartłomiej Zdaniuk, au făcut cunoștință cu echipa organizației, membrii căreia cu entuziasm și profesionalism au grijă de planurile Solidarity Fund PL în Moldova, implementate în întreaga țară.

A urmat o vizită în satul Dolna, r-n Strășeni, unde familia Necula, beneficiari ai unuia dintre programele de finanțare ale organizației, au găzduit o ședință informativă și de networking. Oaspeții au făcut cunoștință cu unele dintre proiectele programului LEADER, ediția rurală, din cadrul Fondului de Granturi Mici, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, și anume:

  • Grădinița – linia de start pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor;
  • Crearea condițiilor de procesare a fructelor in microregiunea GAL „Plaiul Codrilor”;
  • Modernizarea a 5 stupi din teritoriul GAL „Plaiul Codrilor”.

Vizita a fost colorată de către prezența picilor din satul Dolna, care purtau ținute tradiționale, brodate cu roș, negru și verde, culorile reprezentative ale portului din microregiune; o expoziție fotografică despre proiectele din „Plaiul Codrilor” și gustativă cu bunurile, cum ar fi miere și fructe uscate, aduse de micii producători locali susținuți de FMG, dar și bucate tradiționale. Lilian Botnaru, președintele Grupului de Acțiune Locală „Plaiul Codrilor” și primar al com. Lozova, a făcut o prezentare detaliată despre diversitatea proiectelor implementate în „Plaiul Codrilor”.

Vizita a continuat spre Ungheni, unde reprezentanții Solidarity Fund PL, precum și câțiva beneficiari ai organizației, au vorbit despre abordarea și elaborarea proiectelor de revitalizare urbană în diverse regiuni ale țării – 6 proiecte pilot și 9 programe de revitalizare urbană.