luni, aprilie 24, 2017
enEngleză  roRomânăruRusă  

Solidarity Fund PL în Moldova/Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale 

cats

Solidarity Fund PL este o fundație – care cooperează cu Ministerul de Externe al Republicii Polone – fondată în 2001 pentru suportul democrației în țările aflate în tranziție spre democrație. Fondul susține proiecte implementate de ONG-urile polone în cooperare cu partenerii acestora din statele Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina) precum și statele din Asia Centrală și altele.

Fondul implementează următoarele programe:

  • Sprijin pentru Democrație;
  • Poland-Canada Democracy Support Program;
  • Poland – Tunisia – support for civil society development;
  • Misiunile de asistență și observare a alegerilor;
  • Support for Local Self Government Reform în Kiev;
  • Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova.

Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova 

Reprezentanța Solidarity Fund PL a început activitatea în Republica Moldova în 2012. Obiectivul principal al Reprezentanței este de a sprijini democrația și dezvoltarea locală. Susținem inițiativele locale care sunt implementate de cetățeni, APL-uri, ONG-uri, grupuri de inițiative și liderii locali.

Misiunea noastră:

Misiunea noastră este de a consolida democrația locală în Republica Moldova prin implicarea cetățenilor, a autorităților locale liderilor locali, în parteneriate de colaborare, inclusiv cele de format internațional, în vederea dezvoltării unor soluții pentru a combate provocările sociale, de mediu și economice ale comunităților pe care le reprezintă. Scopul nostru este de a stimula inovația, antreprenoriatul și implicarea în comunitățile din Moldova.

Centrul de informare pentru autoritățile locale este un program comun inițiat prin Memorandumul de Înțelegere, care a fost semnat între Polonia și Moldova. În cadrul acestui program – noi oferim traininguri, consultații, vizite de studiu, ateliere de lucru în domeniul managementul proiectelor.

Unul din programele pe care îl implementăm este Fondul Granturilor Mici– care a fost lansat în octombrie 2014. Este un program prin care acordăm suport autorităților locale care vor să implementeze proiecte pentru dezvotlare locală în cooperare cu ONG-uri sau societate civilă. Obiectivele FGM 2016 cuprind: dezvoltarea democrației precum și susținerea creșterii economice la nivel local. În 2015 am sprijinit 12 proiecte din toată republica iar în 2016 sprijinim 17 proiecte. 

Altă inițiativă este Mica Academie pentru Dezvoltare Locală. Academia este un program de ateliere și finanțare destinat localităților de până la 6000 locuitori lansat în 2015. Am desfășurat două ediții la care au participat reprezentanții (atât ONG cât și APL) din 16 localități. În urma acestera am acordat mici finanțări pentru implementarea proiectelor inițiate în cadrul atelierelor.

 

Nu ezitați să ne contactați dacă aveți o idee menită să contribuie la dezvoltare locală. Grație donatorilor noștri toate activitățile noastre sunt gratuite.