Solidarity Fund PL în Moldova/Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale 

Solidarity Fund PL este o fundație de stat din Polonia reînființată în anul 2011 de către Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, pentru a susține dezvoltarea socio-economică durabilă a țărilor în curs de dezvoltare și a societăților lor, precum și pentru a sprijini procesele de democratizare și construirea instituțiilor statului modern, promovarea drepturilor omului și consolidarea societății civile.

Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova și-a început activitatea în Republica Moldova în anul 2012. Obiectivul principal al Reprezentanței este de a sprijini democrația și dezvoltarea locală în Moldova. Reprezentanța activează sub forma Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale, care este un program comun inițiat prin Memorandumul de Înțelegere semnat între Polonia și Republica Moldova.

Statutul Fundației ”Reprezentanța Fundației „FUNDACJA SOLIDARNOŚCI MIĘDZYNARODOWEJ” – 2013

Misiunea noastră este de a consolida democrația locală în Republica Moldova prin implicarea cetățenilor, a autorităților locale, liderilor locali, în parteneriate de colaborare, inclusiv cele de format internațional, în vederea dezvoltării unor soluții pentru a combate provocările sociale, de mediu și economice ale comunităților pe care le reprezintă. Scopul nostru este de a stimula inovația, antreprenoriatul și implicarea în comunitățile din Moldova.

Priorități:
– consolidarea dezvoltării locale și a participării civice în Moldova;
– crearea capacităților liderilor locali (lideri ai societății civile, reprezentanți ai autorităților publice locale, lideri tineri);
– consolidarea legăturilor dintre partenerii moldoveni și europeni (la nivel local, regional și central – ONG-uri, instituții publice, APL și altele).

Pe platforma noastră găsiți:
Logoul Solidarity Fund PL în Moldova;
Logoul Polish aid.

Așteptăm să ne contactați dacă aveți o idee menită să contribuie la dezvoltarea locală. Grație donatorilor noștri toate activitățile sunt gratuite.