Fondul Granturilor Mici 2016

Fondul Granturilor Mici 2016 este a doua ediție a instrumentului de finanțare a dezvoltării locale în Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe – Ajutorul Poloniei – cu un buget de aprox. 250.000 USD, coordonat de Solidarity Fund PL in Moldova/ Centrul de Informare pentru Autoritățile Publice.

În cadrul FGM 2016 au fost co-finanțate 17 proiecte de dezvoltare, care au fost selectate competitiv. Toate proiectele s-au axat pe două priorități: democrație locală și creștere eocnomică locală. Proiectele au fost implementate de autoritățile publice locale (de nivelul I – primării și nivelul II – Consilii Raionale, inclusiv departamente, Autoritatea Legislativă din UTA Găgăuzia) în parteneriat cu ONG-urile locale sau grupurile de initiative ale cetățenilor.
Centrul a recepționat 188 de aplicații, dintre care 33 nu au întrunit cerințele formale, iar 4 aplicații s-au dublat. 151 de aplicații au fost evaluate de Comisia de Selecție. Comisia a selectat 17 proiecte pentru co-finanțare, cu un buget total de 5.000.000 MDL: 9 micro-proiecte cu bugete de până la 200.000 MDL și 8 proiecte mici cu bugete de până la 500.000 MDL. Durata medie a proiectelor a fost de 6 luni, cu excepția proiectelor ale căror activități/ rezultate au depins de factori externi sau circumstanțe speciale (contribuția partenerilor-terți; sezon etc.).